PODIJELI

U šestom kolu B skupine Eurokupa Cedevita će u srijedu u 19.30 sati u Domu sportova ugostiti francuski Limoges. 

Ovo je za Zagrepčane važna utakmica. Alba i Lokomotiv predvode skupinu s 4-1, a Cedevita, Limoges i Tofaš su na 2-3 (zadnja Arka Gdynia ima 1-4). S obzirom da Limoges protiv Cedevite već ima pobjedu 82:68 iz Francuske, s eventualnim novim porazom Zagrepčani bi se doveli u nezgodnu poziciju u borbi za prolazak u Top 16.

– Definitivno bi bilo poželjno dobiti. Oni isto igraju dosta promjenjivo, slično kao i mi. To su neke od utakmica koje, ako hoćeš ići u sljedeću fazu natjecanja, doma moraš pobijediti. Neće biti lagano. Ni mi nismo najbolji i vidjelo se to u zadnje dvije utakmice. Pokušavamo podići momčad i motivirati igrače. Mislim da će presuditi utakmicu to koja će momčad kvalitetnije odigrati obranu. Napadački potencijal imamo i mi i oni, ali obrambeno obje momčadi dosta kašljucaju. Momčad koje će moći igrati kvalitetnu obranu u kontinuitetu bit će u puno većoj prednosti za pobijediti utakmicu – izjavio je trener Cedevite Slaven Rimac.

Dobra je vijest da će za utakmicu biti spreman Vitor Benite, koji nije mogao igrati u Beogradu. Pablo Aguilar trenira, ali je i dalje upitan. Neće biti ozlijeđenog Filipa Krušlina, a u sastavu neće biti ni Josh Magette i Augusto Lima.