PODIJELI

Tomislav Svetina smijenjen je u ponedjeljak sa svih funkcija u GNK Dinamu jer njegovim radom u posljednje vrijeme nije bio zadovoljan Zdravko Mamić, bivši izvršni dopredsjednik kluba i trenutni bjegunac od hrvatskog pravosuđa koji se sklonio u BiH, doznajemo iz izvora bliskih Svetini.

Podsjetimo, Izvršni odbor kluba je u ponedjeljak, 5. studenog,  donio odluku o razrješenju Svetine:

“Izvršni odbor GNK Dinamo na svojoj redovitoj sjednici u ponedjeljak, 5. studenog 2018., jednoglasno je donio odluku kojom se gospodina Tomislava Svetinu razrješuje dužnosti potpredsjednika te člana Uprave GNK Dinamo.

Gospodinu Svetini iskreno se zahvaljujemo na suradnji te mu želimo mnogo sreće u nastavku poslovne karijere.”

U kuloarima se nagađalo što je razlog tomu, a od izvora bliskih Svetini doznajemo da Mamić već neko vrijeme nije bio zadovoljan radom Svetine, odnosno njegovim ‘vrludanjem’ od Mamićevih zamisli. Kap koja je prelila čašu bilo je saznanje i objava udruge “Dinamo – to smo mi” da Zdravko Mamić, Zoran Mamić i Damir Vrbanović više nisu članovi kluba.

Još neki dan su iz GNK-a Dinamo govorili kako nije dobro podrivati atmosferu uoči dvoboja Europske lige s tom objavom, a onda su sami učinili još i gore, smjenjujući potpredsjednika kluba i člana Uprave.

Kritika krivog trenutka odluke čula se i danas od mnogih prisutnih na predstavljanju knjige Zvonimira Magdića o Ici Hitrecu, održanom u prostorijama NK HAŠK-a.