PODIJELI

Jedan od najcjenjenijih hrvatskih znanstvenika, Gordan Lauc, oglasio se o važnosti cijepljenja djece. Prenio je rezultate do sada najvećeg istraživanja koje je do sada provedeno u kojem su istraživači s Imperial College u Londonu pratili zdravlje gotovo 320,000 djece od 2000. do 2013. godine.

Rezultati su više nego jasni: djeca koja nisu dobila sva propisana cjepiva, imaju dvostruko veću šansu da će završiti u bolnici, od one djece koja su cijepljena.

Lauc navodi kako su cjepiva daleko najveće otkriće u povijesti medicine i spasila su stotine milijuna života. Nažalost, u svijetu u kojem razni “Google doktori” i “influenceri” zloupotrebljavaju medije i plaše ljude, puno djece u razvijenom svijetu nema privilegiju zaštite cijepljenjem, ne zato što im je nedostupna, već jer se njihovi roditelji boje, a nemaju znanje koje bi im omogućilo razlikovati istinu od laži.

“Dakle, ako razmišljate trebate li cijepiti svoju djecu ili ne, rješenje je vrlo jednostavno. Cijepite samo onu djecu koju želite zadržati, a onu koju ne želite zadržati nemojte cijepiti i prepustite ih na milost i nemilost raznim virusima i bakterijama”, zaključuje Lauc.

PODIJELI