PODIJELI

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić se ispričao braniteljima zbog sastanka s Draganom Markovićem Palmom, bivšim gradonačelnikom Jagodine, poslanikom u Skupštini Srbije i svojevremeno prijateljem s ratnim zločincem Arkanom.

Naravno, učinio je to tek nakon pitanja novinara i u svojem stilu, dok su mu štake (koje večer ranije nije imao kada je bio s rumunjskim kraljevskim parom) bile postavljene pored govornice:

– Ja ću, kad su branitelji u pitanju, progutati ne jednu žabu, nego sto žaba. Znao sam da je Palma peterostruki gradonačelnik Jagodine, da je zastupnik u Skupštini sam također znao, ali nisam znao da je bio Arkanu na svadbi i da je Arkanov prijatelj. Nemam skeniranje u svojoj sobi, nemam pojma o tome. Oni branitelji koji su prepoznali u tome da je Bandić htio revidirati ono za što se borimo, ja im se ispričavam. Ali nisam napravio ništa što nisam smio, to što nisam znao – ne mogu ja sve znati. Već ću u ovu nedjelju na poziv nadbiskupa Hočevara otići na misu u Beograd i popit ću kavu s gradonačelnikom Radojčićem. Suradnja nema alternative – rekao je Bandić.

Da, kaže da nije smio sve znati, ali osoba koja zna gdje je koji grm u Zagrebu da ne zna Markovićevu povijest, to je teško povjerovati.

Mogao bi Bandić koji ukor onda udijeliti onima koji mu dogovaraju susrete, jer bi mu se moglo dogoditi, a možda već i je, da se susretne s osuđenim ubojicama, silovateljima i drugim kriminalcima. Prema informaciji sa službenih stranica Jagodine, Bandić je taj koji je pozvao Palmu. Zanimljivo, na Facebook stranici “Milan Bandić Gradonačelnik Zagreba” ovaj posjet nije zabilježen. Možda mu je ipak neugodno.

Ranije u srijedu, Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata RH pridružili su se osudi Bandića zbog susreta s Markovićem.