PODIJELI

U četvrtak, od 21 sat, nogometaši Dinama igraju na Maksimiru utakmicu 4. kola skupine D Europske lige protiv Spartaka iz Trnave (Slovačka). Pobjedom bi plavi klub, nakon 48 godina čekanja, imao priliku odigrati službenu europsku utakmicu u proljeće.

– Nema kalkulacija, razmišljamo samo o pobjedi. Dat ćemo sve od sebe, to jedino zahtijevam od igrača. Naša najveća snaga je što smo sjajna momčad. Nema nikakvih kalkulacija, samo je pobjeda jedino u glavi. Napomenuo sam da povijesne utakmice očekujem na proljeće, time sam sve rekao. Ne bi si mogao oprostiti ni poraz u slabijoj utakmici, uvijek postoji pritisak, sami si ga stvaramo i u četvrtak ćemo dati maksimum. Želim da igrači uživaju u atmosferi koju su svojim igrama stvorili – rekao je trener Dinama Nenad Bjelica.

Posljednji put Dinamo je dočekao “euro-proljeće” 1970. godine kada je u četvrtfinalu Kupa pobjednika kupova igrao protiv Schalkea. Njemački sastav je u prvom susretu na stadionu Maksimir slavio s 3:1, a potom u Gelsenkirchenu s 1:0 i otad Dinamo čeka “proljeće”.