PODIJELI

Prostor rodne i medijske kulture ‘K-zona’ poziva osobe starije od 55 godina da se prijave na filmsku radionicu i radionicu pjevanja i glasa kroz koje će se tematizirati život na Trešnjevci.

Projekt “Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost” omogućuje poboljšanje kvalitete života građana starije dobi na Trešnjevci kroz angažman kulturnih radnika i umjetnica te se inovativnim i participativnim radionicama bavi bilježenjem lokalne povijesti i sadašnjosti putem umjetničkog izričaja.

Radionica pjevanja i glasa počinje 12.11. i održavat će se ponedjeljkom i srijedom od 10 sati, dok filmska radionica počinje 13.11. i održavat će se utorkom i četvrtkom od 10 sati. Sve radionice održavaju se u Društveno-kulturnom centru Šesnaestica (Ozaljska 16, 2. kat).

Filmska radionica uključuje vježbe pisanja, fotografije, snimanja i montaže. Polaznici će uz mentorsku podršku pripremiti scenarije te snimiti četiri kratka filma posvećena životu na Trešnjevci. Radionicu vode dramaturginja Jasna Jasna Žmak, fotografkinja i redateljica Ana Opalić te snimatelj i montažer Noah Pintarić.

Radionica pjevanja i glasa obuhvaća vježbe disanja, opuštanja, rad na vezi tijela i glasa i pjevanje, a vodi je pjevačica i vokalna pedagoginja Davorka Horvat. Na radionici će biti snimljena i glazbena podloga za kratke filmove.

Rezultati projekta bit će javno predstavljeni na završnoj izložbi te u formi knjige.

Izvor: facebook trešnjevački seniori

PODIJELI