PODIJELI

Nastavljaju se prepucavanja i vaganja tko je što rekao oko sjednice Gradske skupštine, proračunu Grada Zagreba i kvorumu.

Andrija Mikulić (HDZ), predsjednik zagrebačke Gradske skupštine uvjeren je da neće uspjeti pokušaj raspuštanja skupštine, dodavši kako od Zlatka Hasanbegovića, koji najavljuje podršku Neovisnih za Hrvatsku takvom prijedlogu ako oporba skupi 21 glas, nije čuo da napušta koaliciju sa Strankom Bandić Milan i HDZ-om.

Mikulić je upitan je li čuo kako GLAS planira predložiti raspuštanje skupštine, a Neovisni za Hrvatsku kažu da će to podržati ako oporba sakupi 21 potpis.

– Tko to planira? Rekli ste GLAS? To su oni što su iz neke stranke otišli u drugu stranku, osnovali drugu stranku? Pa to govori najviše o njima – rekao je Mikulić, dodavši jednu narodnu:

– Kažu ljudi da kada bi se u životu vrabaca bojao, ne bi žito sijao.

Na pitanje kako komentira što njihov dojučerašnji koalicijski partner Neovisni za Hrvatsku kažu da će podržati inicijativu za raspuštanje Gradske skupštine, Mikulić je podsjetio da tri stranke imaju Sporazum o programskoj suradnji.

Renato Petek, zastupnik iz stranke Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez, mišljenja je da će se sve vidjeti na glasanju o  prijedlogu gradskog proračuna za 2019. godinu, koje je za tri tjedna.

– Možemo čak i možda odraditi ovu sjednicu u ponedjeljak, 12. studenoga do kraja, a sljedeća nam donosi ključnu odluku na kojoj ćemo vidjeti tko podržava gradonačelnika, a tko ne.