PODIJELI

Nakon godina gomilanja gubitaka, jedan od najvećih europskih shopping centara napokon je na putu oporavka. Nova uprava donijela je novu poslovnu politiku – umjesto “centra visoke mode”, za kojeg očito u zagrebačkom predgrađu publike nema, Westgate u posljednjih pola godine postaje “obiteljski centar” i to ide buno bolje, uoči 9. rođendana pohvalili su se “glavni i odgovorni” menađeri Otto Barić i Denis Čupić.

Nova uprava osvijestila je mjesto na kojem se “glavni grad shoppingholičara” nalazi. Poslovna zona pokraj Zaprešića sve više postaje središnje mjesto za kupce zapadnog dijela Zagreba i cijele sjeverozapadne Hrvatske. Odlučili su koristiti prednosti centra među kojima je najveća dječja igraonica u zemlji. Mame i tate mogu ostaviti djecu tetama na brigu dok oni obilaze dućane, a od danas i u prvom dječjem kinu.

Foto: Marin Vajdić

Uprava je procijenila i da gastro ponuda nije najbogatija pa se otvaraju novi restorani za zadovoljavanje najrazličitijih potreba kupaca koji sve češće dolaze na cjelodnevni boravak. Bit će tu i kuglana, a glavni je adut buduće multiplex kino kakvog u ovom dijelu Hrvatske nema. U Westgateu je trenutačno popunjeno tri četvrtine raspoloživog prostora, a uprava najavljuje nove brendove kojih do sada nije bilo u Hrvatskoj.

Barić je naglasio još dvije prednosti koje bi trebale napuniti do jučer puste hodnike centra: elektrificira se pruga prema Zagorju čija je stanica u neposrednoj blizini, a uprava i intenzivno lobira da se na 15 tisuća slobodnih kvadrata pokraj centra izgradi nacionalni nogometni stadion koji bi (kao u Lisabonu) koristio postojeći parking Westgatea.

Svježe ideje i zaokret polako pune impozantni prostor centra, a zacijelo ća ga u subotu napuniti Lidija Bačić koja pjeva West gatu za rođendan.

PODIJELI