PODIJELI

Međunarodni dan crvenih pandi obilježit će se u subotu, 10. studenog, u Zoološkom vrtu grada Zagreba uz prigodni program od 11 do 15 sati.


U podne će pjevačica Mia Dimšić objaviti ime petomjesečnog mladunčeta crvenih pandi.
Putem društvenih mreža građani su dali tristotinjak prijedloga, ocjenjivački sud suzio je izbor, a mlada osječka pjevačica među njima je izabrala ono za koje vjeruje da crvenodlakom mališanu najbolje pristaje.

Mladac trenutačno uživa u svojoj prvoj maksimirskoj jeseni. Iako je riječ o prvom potomku slavnog zagrebačko-dortmundskog para, šestogodišnji Popi i četverogodišnja Ema pokazali su se kao odlični roditelji. Bucmastog nasljednika drže na oku, no istodobno mu daju dovoljno prostora da uživa u igri te usavršuje trčkaranje i penjanje po razgranatim stablima.

Subotnji će program posjetitelje Zoološkog vrta upoznati s njegovom vrstom te razlozima njezine ugroženosti u prirodi. U edukativnom kutku mališani će moći naučiti razlike između divovske i crvene pande, a na likovnoj će radionici izrađivati repove crvenih pandi.

Zašto bambus dominira jelovnikom crvenih pandi, a gdje ga osim u kuhinji koriste ljudi, djeci gladnoj znanja ispričat će edukatori Vrta.
U restoranu Kod morskog lava moći će se utažiti prava glad. Na meniju su specijaliteti azijske kuhinje.