PODIJELI

Najvažnije teme ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu, posljednje tri godine proglašenim najboljim adventom u Europi, su Ivana Brlić Mažuranić i njene bajke, klasična glazba i ekologija, objavljeno je na predstavljenju u hotelu Esplanade.

Zagrebački advent održat će se od 1. prosinca do 6. siječnja 2019. godine, a ove godine ima i “zagrijavanje” koje će biti učetvrtak, 28. studenog.

Neke lokacije su ukinute, a neke nove dodane u program najvažnijeg zagrebačkog događaja.

Advent u Maksimiru u suradnji sa Zoološkim vrtom Zagreb, Advent Stara Tkalča i Filmski Advent u Prolazu sestara Baković su noviteti s kojim se odlučilo proširiti ovogodišnja ponuda.

U Maksimiru će tako zabava biti namijenjenoa prvenstveno obiteljima, u Tkalčićevoj će se prikazivati tradicionalni obrti i oživjeti duh najstarijih zagrebačkih naselja Gradeca i Kaptola, dok će prolaz uz kino Europa biti uređen kao set sa snimanja božićnog filma, dok će se u samom kinu prikazivati božićni filmovi za sve uzraste.

Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba rekla je da se na temu ekologije najviše zamolilo brojne partnere i ugostitelje da izbjegavaju korištenje plastićne ambalaže i što veće korištenje reciklirane materijale.

Sve informacije o izuzetno bogatom programu moguće je vidjeti na stranicama Advent u Zagrebu.

PODIJELI