PODIJELI

Ivan Kvesić,član Karate kluba Hercegovac Zagreb, svjetski je prvak u karateu u poluteškoj kategoriji. Do zlata u finalu u Madridu Kvesić je stigao bez borbe, nakon ozljede njegovog suparnika Ukrajinca Valerija Čobotara.

Na putu do finala Kvesić je, nakon što je u prvom kolu bio slobodan, ostvario pet pobjeda. Osim zlata ima i mnogo bodova u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju.

Kvesić je treći svjetski prvak u povijesti hrvatskog karatea. Učinili su to još Junior Lefevre 2000. u Münchenu, te Danil Domdjoni (-60 kg) na SP u Tokiju 2008.

– Žao mi je što sam baš morao postati svjetski prvak na način da mi se protivnik nije mogao pojaviti u finalu, Presretan sam, jer mislim da sam to zaslužio. Dobio sam Čobotara ove godine na EP-u 4-0. Vjerujem da bi postao svjetski prvak i da se borba održala, bio sam spreman na to. Kad se slegnu emocije, znat ću vrijednost ovog zlata, ne osvaja se svaki dan – istaknuo je Kvesić.

U susretu za broncu u kategoriji do 50 kg Jelena Pehar izgubila je od Austrijanke Bettine Plank. Ravnopravan dvoboj do posljednjih četrdeset sekundi. Tada je 18-godišnja hrvatska reprezentativka preuzela više rizika, ali i dobila nogom udarac u glavu, vrijedan tri boda.