PODIJELI

Nakon deset godina priprema i dvije godine gradnje napokon je otvorena rekonstruirana i dograđena osnovna škola u Bistri i jedina škola koja je u Županiji radila u tri smjene sada prelazi u dvosmjenski rad, uzbuđeno je na svečanosti otvorenja rekao načelnik općine Krešo Gulić.

Bistra slavi 170 godina školstva, što može zahvaliti biskupu Juraju Hauliku koji je inicirao gradnju škola pokraj župnih ureda i od tamošnjih velikaša tražio financijsku pomoć.

Tri nove škole samo u ovoj školskoj godini uz već 50-ak izgrađenih, dograđenih i obnovljenih škola i dvorana, besplatni udžbenici za svu našu djecu, stipendije za učenike i studente dokaz su kako Zagrebačka županija njeguje visoki standard ulaganja u školstvo i mlade koji rijetko koja županija u Republici Hrvatskoj ima, rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić dodavši kako 40 posto proračuna ide za tu namjenu.

Čak 30 milijuna kuna dala je Županija, država oko milijun za opremu i rekonstrukciju 2,5 tisuća četvornih metara prostora te dogradnju još 1,5 tisuća kvadrata.

Bistrani na ovome neće stati, Gulić je najavio kako općina priprema dokumentaciju za gradnju nove sportske dvorane i očekuje i nadalje pomoć Županije.

PODIJELI