PODIJELI

Među prvima smo u RH u potpunosti riješili problem svjetlosnoga zagađenja i krenuli putem pametnoga grada. Novom, led tehnologijom zamijenjena su sva, 2402 rasvjetna tijela na gradskom prostoru. Projekt zamjene besplatno nam je izradila REGEA, a za rekonstrukciju javne rasvjete potpisali smo ugovor vrijedan 7,2 milijuna kuna s ICT tvrtkom „Omega software“.

Nismo opteretili proračun, javnu smo rasvjetu ‘uzeli u najam’ na 88 mjeseci, a nakon toga roka Grad će postati njezin vlasnik, govoreći o učinjenom „od Martinja do Martinja“, na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća, u prigodi Dana Dugog Sela, rekao je gradonačelnik Nenad Panian.

Govorio je gradonačelnik i o sagrađenom reciklažnom dvorištu, izradi projektne dokumentacije za energetsku obnovu zgrada gradske uprave i Glazbene škole (radovi počinju iduće godine), izradi dokumentacije za rekonstrukciju i dogradnju ulaznog prostora zgrade gradske uprave, za izgradnju dvorane dječjeg vrtića, dokumentacije za turistički ured, za rekreacijski centar Puhovo, za pješačku stazu do vrha Martin Brega…

„Slušajući građane, shvatio sam da gradonačelnik ima samo jednu funkciju, da bude ‘šef komunalnog’. Jedino za što vas pitaju je asfaltiranje, kanalizacija, infrastruktura… I to je ono, to je dio poslova, na čemu smo intenzivno radili proteklih godinu dana“, rekao je Panian, dodavši da uloga gradonačelnika i jest da bude u stalnom kontaktu s građanima i rješava probleme.

PODIJELI