PODIJELI

Sedamnaesta sjednica Skupštine Grada Zagreba je u ponedjeljak ipak završena, iako se to u 9 ujutro nije očekivalo. Bez kvoruma i drugi je puta odgođen nastavak 17. sjednice zagrebačke Skupštine.

Oporbeni zastupnici bili su u dvorani, ali se nisu registrirali pa je predsjednik Andrija Mikulić morao otkazati sjednicu na sat vremena. Sastao se oporbenim klubovima i dogovorio da se skine većina točaka, da ostanu samo one neophodne za funkcioniranje grada.

Oporbi je interes što prije doći do rasprave o proračunu koja će pokazati da Bandić nema većinu i to će biti prvi korak prema novim izborima u Zagrebu i rušenju gradonačelnika, rekla je Anka Mrak Taritaš (Glas).

Čini se da klub Hasanbegović-Esih još nije primio gradonačelnikovu ispriku zbog prijama Arkanovoa prijatelja Palme pa tanka Bandićeva većina više to nije.

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras rekao je nakon prekida da iznova traže od HDZ-a i gradonačelnika Bandića da pokažu da imaju većinu u Gradskoj skupštini i da grad može normalno funkcionirati.

Tomislav Stojak (HNS) izjavio je kako “ne postoji ni jedan razlog zašto bi opozicija u Skupštini dala kvorum Milanu Bandiću u nastavku sjednice i time dala puni legitimitet njegovoj lošoj vladavini Zagrebom svih ovih godina. Ja sigurno neću”, rekao je.

Mikulić (HDZ) je optužio skupštinsku oporbu da se razbacuje riječima jer nije realizirala prvo obećanje o kojem su govorili – da imaju većinu od 26 ruku za raspuštanje Skupštine te je poručio da se po Zakonu bez obzira na ovu sjednicu može sazvati proračunska sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba.