PODIJELI

Renato Petek, gradski zastupnik Naprijed Hrvatske, ponovno je uzburkao političke vode metropole. Naime, u najnovijoj objavi problematizirao je najavljenu prodaju nekretnina Zagrebačkog Holdinga.

Slijedi li rasprodaja gradske imovine, pita se Petek nakon što je Holding raspisao poziv za imovinu vrijednu oko 500 milijuna kuna!

U ponudi je više odmarališta i zgrada uz Jadransku obalu i u Zagrebu, Kranjskoj Gori i Samoboru, skoro cijela trasa pruge bivšeg Samoborčeka, zemljišta na Velesajmu, unutar sjedišta Vodovoda, Zagrebačkog velesajma, Robnih terminala, čak i zgrada sjedišta Holdinga u Vukovarskoj ulici.

Zagrebački holding je raspisao neobvezujući javni poziv gdje se očekuju pisane ponude za bilo koju vrstu komercijalizacije nekretnina (kupoprodaja/zakup/pravo građenja i dr.), za brojne nekretnine i zemljišta. U Holdingu lažu da poziv ima za svrhu ispitivanje tržišta vezano za komercijalizaciju navedenih nekretnina.

U ponudi je odmaralište (Villa Milda i Depandansa) na Lošinju ukupne vrijednosti oko 9 milijuna kuna. Objekt su odricanjem gradili i održavali radnici ZET-a, a prilikom izdvajanja ZET-a 31. 12. 2017. godine, odlukom Skupštinske većine isto nije vraćeno ZET-u, kao niti zemljište u Samoboru te cijelom trasom nekadašnjeg Samoborčeka koje je vrijedno oko 243 milijuna kuna! ZET je raspolagao istim prilikom ulaska u Holding. Sada se protivno ugovoru sindikata zemljište i zgrade na Lošinju našle u ovoj ponudi, a za to je navodno zainteresiran ruski vlasnik obližnjih hotela. Hoće li gradonačelnik ovim potezom opravdati dobiveni orden prijateljstva prema ruskom vlasniku? – pita Petek.

PODIJELI