PODIJELI

“Treći” najistaknutiji član Neovisnih za Hrvatsku u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Tomislav Jonjić uputio je otvoreno pismo u kojem objašnjava nezadovoljstvo s aktualnom vlašću u Zagrebu, ali i Hrvatskoj.

Osvrnuo se na problematičnost Dragana Markovića Palme:

“Osim što se radi o čovjeku koji svoje velikosrpstvo nije prikrivao, ortaštvo Milana Bandića i Dragana Markovića za nas, Neovisne za Hrvatsku, ima i simboličko značenje. Tu se radi o mutnim poslovima s jugoslavenskom pozadinom, a upravo su mutni poslovi, korupcija i natruhe jugoslavenstva ono što sprječava Hrvatsku da postane onakvom kakvu su je po tamnicama sanjali mnogi hrvatski domoljubi. Mi, Neovisni za Hrvatsku, pokušavamo zaštititi ono čime mnogi olako trguju, a to je nacionalno dostojanstvo hrvatskog naroda i čast Grada Zagreba, političkog i kulturnog središta hrvatske države. Zato ne prihvaćamo Bandićevu ispriku „istinskim braniteljima“, pitajući se pritom tko bi trebao biti istinski, a tko neistinski branitelj.”

Jonjić je uputio i poruku članovima HDZ-a:

“Ovim putem želim izraziti sućut mnogim poštenim članovima HDZ-a, uzornim Hrvaticama i Hrvatima, jer moraju gledati ovakvo političko prostituiranje stranke prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana. Koaliranje s Miloradom Pupovcem i SDSS-om na nacionalnoj razini ne može se nazvati drugim imenom, kao što se ni koaliranje HDZ-a s Miloradom Dodikom u Bosni i Hercegovini ne može nazvati drugim imenom. Jak želudac pokazuje vodstvo HDZ-a i na gradskoj razini, bezuvjetno podržavajući Bandića, kojemu nisu uputili nijedan ozbiljan prigovor na njegovo partnerstvo s Palmom. Mi, Neovisni za Hrvatsku, ističemo da za nas sadržajne razlike između Pupovca, Palme i Dodika nema!”

Opetovao je poziv zagrebačkoj oporbi koji je već izrekao Zlatko Hasanbegović:

Za kraj, treba reći nešto i o tzv. oporbi u Gradskoj skupštini. Ti nekoć perspektivni kadrovi propalog i parazitskog Saveza komunista Jugoslavije, te propalih i parazitskih SDP-a i HNS-a, žele profitirati od ovog sukoba Neovisnih za Hrvatsku i Bandića. Žele ostvariti političke poene na temelju moralnih i političkih stavova Neovisnih (koje inače preziru) te sada jeftinom demagogijom sebi dižu cijenu kada je jasno da Bandić kreće u kupovinu. Unatoč tome, valja poručiti „dragim drugovima“ da naša ponuda i dalje stoji: skupite 21 potpis, Neovisni će dodati svojih 5 i idemo na izbore, vidjeti što žele građanke i građani Grada Zagreba.

PODIJELI