PODIJELI

Međunarodni sajam knjiga i učila Interliber, na kojemu će do 18. studenoga, u paviljonima 5 i 6, predstaviti tristotinjak izlagača iz Hrvatske i inozemstva, u utorak je na Zagrebačkom velasajmu (ZV) otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Mrežom svojih knjižnica, besplatnim članstvom za mladež, istaknuo je Bandić, Zagreb vodi računa o knjizi i čitateljima.

Posjetiteljima 41. Interlibera širom smo otvorili vrata Zagrebačkoga velesajma, dali besplatan ulaz i besplatno parkiranje, rekao je Bandić, poručivši kako treba čuvati i čitati knjige kako bismo bili pametniji.

Državni tajnik u Ministarstvu kulture Ivica Poljičak podsjetio je da je Vlada pritekla u pomoć kad se nakladnički lanac našao u teškoćama te je pomogla rješavanju njegove likvidnosti. Pohvalio je širenje Interlibera te najavio daljnju potporu Vlade nakladnicima.

Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajma naglasila je Interliber najveća književna manifestacija u Hrvatskoj te da je ovaj sajam postao važna karika za slobodu izražavanja i dijalog između domaće i međunarodne književne scene. Istaknula je, također, da su posjetiteljima pripremljen bogati Kulturno-zabavni program koji broji više od 200 termina, razmješten na četiri lokacije: galerija paviljona 5, pozornica u paviljonu 6, Kongresni centar te otvoreni prostor sajma s glazbenim iznenađenjima.

41. Interliber održava se u paviljonima 5 i 6 Zagrebačkog velesajma do 18. studenoga.

PODIJELI