PODIJELI

U četvrtak 15. studenog u Jazz & cabaret clubu Kontesa održano je tradicionalno izvlačenje parova za 48. izdanje malonogometnog turnira Kutija šibica 2018. powered by Coca-Cola, a u njemu su kao i prethodnih godina sudjelovali brojni zagrebački sportaši.

Svjetski prvak u karateu Ivan Kvesić, nogometaši Dinama Mario Šitum i Mislav Oršić, košarkaši Cibone Krešimir Ljubičić i Brandis Raley-Ross, glazbenik i frontman grupe Vatra Ivan Dečak, bivši vaterpolo reprezentativac Dubravko Šimenc, najpoznatija hrvatska nogometašica Marija Matuzić poznatija kao Maca Maradona, bivši hrvatski plivač i višestruki državni rekorder Gordan Kožulj, europska taekwondo prvakinja Kristina Tomić te brončana s Europskog prvenstva u taekwondou Marija Štetić bili su domaćini ždrijeba koji je dao naslutiti kako će i ovogodišnje izdanje Kutije biti napeto do same završnice.

Ove godine za Kutiju šibica prijavile se 204 ekipa, dvije manje nego prošle godine.

Izvlačenje veteranskih parova je završila najpopularnija hrvatska nogometašica Maca Maradona koja se sa svojom ekipom prijavila na ženski turnir Kutije.

Kako je naglašeno prilikom svečanog izvlačenja, koje je vodio Marko Šapit, ove nas godine osim već tradicionalnog seniorskog, u kojem će sudjelovati 132 momčadi, i veteranskog turnira, za koji se prijavilo 56 momčadi, očekuje i treći malonogometni turnir za žene, na koji se prijavilo 16 momčadi.

Turnir počinje 24. studenog te će se osim u popularnoj Dvojci Doma sportova odigravati u sportskim dvoranama Trnsko, Peščenica i Dubrava.