PODIJELI

Na dan pripremne sjednice Predsjedništva Gradske skupštine uoči usvajanja proračuna za sljedeću godinu sazvanu sa zakašnjenjem, oporbeni čelnici iznijeli su ključne točke svog projekta “rušenje Bandića”. Tomislav Tomašević iz pokreta Zagreb je naš izjavio je kako je upitna sjednica najavljena za 6. prosinca. Po njemu, gradonačelnik i koalicijski partner HDZ nisu skupili dovoljno ruku za usvajanje proračuna.

Plan je oporbe ne usvojiti proračun, raspustiti Skupštinu, izaći na nove izbore i tek ako novi saziv ponovno ne izglasuje proračun može se srušiti Bandić i birati novi (stari) gradonačelnik. Tomašević je uvjeren kako je u godinu i pol naraslo nezadovoljstvo građana Bandićevim vođenjem grada i da je sada pravi trenutak za njegovo rušenje.

Međutim, upitno je jedinstvo oporbe. Tomislav Stojak (HNS) ne vjeruje Zlatku Hasanbegoviću (Neovisni za Hrvatsku) i njegovim zastupnicima sve dok ostavku ne podnese Ana Lederer, gradska “ministrica” kulture i desetine njihovih članova koji su dobili posao u gradskim trvtkama i tijelima.

Hasanbegović smatra kako se odugovlači s prosinačkom sjednicom je “Bandić traži ruine u oprbi da ga podrže”.

Na prigovore kako će izbori stajati građane “dva manja vrtića” oporba odgovara kako trenutačna vlast stoji građane više zbog nerazumnog trošenja javnog novca.

PODIJELI