PODIJELI

Na pitanje zašto su kupili Z1 televiziju, Jurica Lovrinčević, čelni čovjek Peveca i suvlasnik osječke Dicentre koja je ujedno najveći dioničar Peveca, u intervjuu za Lider prije godinu dana odgovorio je:

“To je mala priča, Z1 je lokalna televizija koja emitira na području cijele države, ali i izvan granica putem satelita. Tu smo televiziju kupili da bismo osnažili marketinške aktivnosti. Mnogo ulažemo u marketing, a Z1 je televizija s godišnjim prihodima od pet milijuna kuna. U usporedbi s Pevecom to je zanemarivo. Planiramo raditi svoje lokalne emisije na toj televiziji. U Zagrebu imamo pet centara, blizu su Kutina, Karlovac, a u planu nam je proširenje na Samobor i Zaprešić. U zagrebačkom prstenu tako ćemo imati desetak objekata i mislimo da ćemo direktnim i indirektnim marketingom na toj televiziji vrlo brzo vratiti svoje ulaganje. Ne planiramo ulaziti u druge biznise, no u tom trenutku poklopile su se dobra priča i prilika.”

Danas je priča drukčija. Z1 se prodaje i navodno postoje dva ozbiljna kupca.

“Akviziciju Z1 televizije ocijenili smo korisnom investicijom u segmentu marketinških aktivnosti. Ujedno smo i njen najveći klijent i izrađuje za nas video sadržaje. Rezultat toga su sinergijski efekti u oglašavanju i produkciji marketinških materijala te optimizacija marketinških troškova.

Z1 posluje pozitivno i u potpunosti opravdava investiciju, a da je akvizicija bila dobar poslovni potez, potvrđuje činjenica da u ovom trenutku ima zainteresiranih strana za kupnju. S obzirom na to da je naša osnovna djelatnost trgovina, otvoreni smo i za tu opciju”, kaže šef Pevec grupe.

“Dobili smo dvije ozbiljne ponude. Nismo još odlučili, ali pregovaramo o tome jer, na kraju krajeva, u našem poslu je sve matematika” kazao je Lovrinčević Jutarnjem listu.

PODIJELI