PODIJELI

Na Međunarodni dan tolerancije, na svečanosti u Staroj gradskoj vijećnici zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić su Tvrtku Šapini, učeniku OŠ Grigora Viteza i Mislavu Matijeviću, učeniku I. gimnazije uručili Nagradu Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost. Svečanosti su nazočili roditelji pokojnog Luke, gospođa Suzana i gospodin Reno Ritz.

Učenici su Nagradu dobili zbog angažiranosti u humanitarnim akcijama te zbog pomaganja slabijim učenicima u svladavanju gradiva i za osobno odgovorno ispunjavanje školskih obveza.

 

Nakon što je nagrađenima čestitao na trudu i dobroj volji, gradonačelnik Bandić je posebnu zahvalu uputio roditeljima Luke Ritza. Naglasio je da su gospođa i gospodin Ritz primjer svima nama da se unatoč velikoj tragediji može pronaći snage za dobra djela i širenje mira među ljudima. Međunarodni dan tolerancije podsjeća nas da smo poruke mira i nenasilja dužni slati mlađim naraštajima. Oni su naša budućnost, istaknuo je gradonačelnik.

Nakon toga, gradonačelnik je potpuno neprimjereno poručio svim nasilnicima da dođu ujutro kod njega ili da ih on preporuči Mirku Filipoviću jer “od batine ima veća batina”.

Čestitam ne samo dobitnicima nego i onima koji su nominirani za ovu humanitarnu nagradu. Oni daju sve od sebe da stvore bolje i tolerantnije društvo u kojem ima mjesta za sve, naglasio je predsjednik Skupštine Andrija Mikulić i dodao da i ovogodišnji dobitnici Nagrade svojim primjerom i ponašanjem dokazuju da su tolerancija i poštovanje temelj uspješnoga i miroljubivog društva.

Učenici su poručili da im je ova nagrada veliku čast, ali i odgovornost prema društvu jer je razumijevanje najbolji način da se smanji nasilje.

PODIJELI