PODIJELI

Ogroman šok doživjeli su glumci Histriona u srijedu, 14. studenog, kada je usred predstave, profesorica Druge ekonomske škole natjerala 150 učenika da napuste kazalište jer to nije predstava za njih, doznaje Antena Zagreb.

Petak (za)metak je kabaret o demografskoj obnovi i tema seksa je važan dio predstave i tema za koju je profesorica procijenila da je previše za petnaestogodišnje učenike, za razliku od mnogih prijašnjih skupina školaraca koje su pohodile ovu predstavu.

Glumica Ana-Marija Percaić rekla je da se to nikada prije nije dogodilo i da je dizanje dvije trećine gledališta uznemirilo nju i ostale glumce pa je predstava nakratko i zaustavljena. Na kraju predstave, preostali gledatelji velikim su pljeskom nagradili glumačku postavu.

Profesori koji dovode svoje učenike na predstavu upoznati su sa sadržajem predstave te da su slike i detaljan opis lako dostupni na internetu. Profesorima se čak i nudi da prije nego što dođu s razredom sami, besplatno, pogledaju predstavu i prosude je li ona primjerena za njihove učenike.

Kazališna predstava ‘Petak (za)metak’ premijerno je izvedena u ožujku 2017. godine, a u njoj glume Marija Borić, Ana-Marija Percaić, Petra Vukelić, Duško Modrinić/Ivica Pucar i Zvonko Presečki.