PODIJELI

Od petka, 16. studenog, ZET će za građane Zagreba i goste u ponudi imati dva nova turistička autobusa i 12 električnih ‘golf’ vozila od kojih svaki može prevoziti šest osoba, uključujući i vozača.

Nova vozila prvenstveno će poslužiti za prijevoz turista središtem grada, a uz već spomenutu turističku ponudu cabrio autobusima i turističkim vlakićem, navedena vozila će gostima grada pružiti jedinstven doživljaj obilaska gradskih znamenitosti. Rute će biti utvrđene oko Zrinjevca i Gornjeg rada, a polazit će svakih 15 minuta.

Nastavljen je projekt opremanja ZET-ovih vozila uređajima za bežični pristup internetskoj mreži.

Od subote, 17. studenog, bežični internet bit će dostupan u 60 tramvaja i 58 autobusa, a s obzirom da je plan navedenu uslugu uvesti u 142 niskopodna tramvaja i 213 autobusa, implementacija sustava za bežični internet u ostala vozila se nastavlja i njen završetak se očekuje u prvoj polovici 2019. godine.

Usluga besplatnog interneta bit će omogućena svim korisnicima, a funkcionira na način da se korisnika nakon spajanja na internetsku mrežu u vozilu dovodi do internetske stranice ZET-a, a nadalje je omogućeno slobodno „surfanje“. Okvirni sporazum potpisan je početkom godine, a ukupna vrijednost projekta iznosi 19,8 milijuna kuna.