PODIJELI

Građani Zagreba ostali su bez 106.000 kuna nakon odluke gradonačelnika Milana Bandića da iz proračunske zalihe podmiri račun koji su napravili odabrani gosti za vrijeme dočeka srebrnih nogometaša u kavani Johann Franck. 

Bandić je, u odluci objavljenoj na službenoj stranici Grada Zagreba, ovlastio Gradski ured za sport i mlade da podmiri račun.

U kavani su nazdravljali predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, premijer Andrej Plenković, predsjednik Sabora Gordan Jandroković, mnogi drugi političari, sportaši i uglednici.

– S obzirom da se radilo o izuzetno važnom događaju ne samo za sport, već i za sve građane grada Zagreba kao i za sve goste grada Zagreba koji su toga dana boravili u gradu organizirao se doček nogometne reprezentacije na Trgu bana Josipa Jelačića. Sam doček je probudio veliki interes nacije te je bilo potrebno osigurati posebno mjesto okupljanja za sve uglednike i goste gradonačelnika i Grada Zagreba.

Prema procjeni organizacije jedino moguće rješenje s obzirom na lokaciju samog dočeka je Kavana na lokaciji Trga bana Josipa Jelačića koja je naposljetku ugostila sve važne dužnosnike Republike Hrvatske, sportske djelatnike, sportaše i ostale. Gradonačelnik Grada Zagreba potpisao je suglasnost o korištenju proračunske zalihe u iznosu od 106.000,00 kuna u svrhu financiranja dočeka nogometne reprezentacije Hrvatske, obrazloženje je odluke.