PODIJELI

Na deset mjeseci zatvora, nepravomoćno je osuđena Dijana Elez (48), zbog krađe više od 17.800 kuna i neprocijenjene količine zlatnika iz sefa Općinskog suda u Novom Zagrebu. Kaznu može zamijeniti radom za opće dobro.

Tijekom suđenja utvrđeno je da je optužena zlouporabila položaj i ovlasti tako što je kao administrativna referentica – upisničarka u Ostavinskoj i izvanparničnoj pisarnici novozagrebačkog suda “radi materijalne koristi” za sebe uzimala novac i druge pokretnine koje su sudu povjerene na čuvanje u više ostavinskih postupaka.

Koristeći činjenicu da joj je kao sudskoj zaposlenici zaduženoj za pohranu i čuvanje predmeta iz ostavinskih postupaka do njihova pravomoćnog okočanja povjeren ključ trezora, optužena je iz sudskog sefa otuđila 17.880 kuna i neprocijenjenu vrijednost zlatnika.

Upisničarka je, utvrdio je sud, pohranjeni novac i zlatnike uzimala u tri navrata u razdoblju od 20. travnja 2016. do 24. siječnja 2018. godine.

Kaznu može zamijeniti radom za opće dobro i to tako da se jedan dan zatvora zamjenjuje s dva sata rada. Optužena mora vratiti otuđeni novac i zlatnike.