PODIJELI

Odbojkašice Olimpika u derbiju sedmog kola Superlige pobijedile su pred 800 gledatelja Rijeku CO s 3:1 (20:25, 25:19, 25:10, 25:17) za 86 minuta igre.

U prvom setu gošće su se bolje snašle od impresioniranih igračica Olimpika, jer na veliku podrška s tribina i TV kamere za direktni prijenos nije ono što često doživljavaju.

Predsjednik kluba s najvećim članstvom u hrvatskoj odbojci (a prema broju članica, više od 600 registriranih i u svim sportovima u Hrvatskoj) Dejan Kljajić sa suradnicima se potrudio postaviti visoku organizacijsku razinu utakmice. Bilo je tu i navijača s bubnjevima i velikim zastavama, a igračice obje ekipe pokazale su zašto je odbojka jedan od najatraktivnijih sportova.

Prvi set dobile su Riječanke, krenule su dobro i u drugom (vodstvo 6:2), ali onda Olimpik kreće u pozitivu, na radost brojnih navijača. Drugi set je završio u korist Olimpika, nakon nekoliko pogrešaka igračice Rijeke.

Treći set bio je potpuna dominacija domaće ekipe, ostvarile su sve što je zamislio njihov trener Hrvoje Borovina i ne čudi +15 (25:10) na kraju ovog dijela igre. Posljednji set bio je nešto neizvjesniji. Krenule su domaće silovito kao i u setu prije (10:2), Riječanke se vraćaju na -1 (15:14, ali onda opet inicijativa domaćih i spektakularni završetak. Ana Maria Bazina pogađa as za 25. bod i važnu pobjedu Olimpika.

Olimpik – Rijeka CO 3:1 (20:25, 25:19, 25:10, 25:17)

SD Trnsko. Gledatelja: 800. Suci: Vurušić, Stanojević (Varaždin).

OLIMPIK: Butković, Štaka, Bilogrević, Šandrk, Martinčić (L), Deak, Radanović, Toplek (L), Jularić, Barić, Krmpotić, Brčić, Grozdanić, Bazina.

RIJEKA: A. Popić, Barać, Tomić, Vrban, Fabulić (L), Milosavljević, Boban, T. Popić, Šćulac, Mioč, Koraca, Žarković, Cvijić (L).

 

 

PODIJELI