PODIJELI

Sedam prijatelja, novogodišnja noć i ukleti samostan! Formula je ovo za tulum koji će dugo ostati u pamćenju glavnih aktera, ali i glavna radnja crnohumorne drame kojom će zagrebačko Kazalište Komedija najaviti početak 68. sezone u tek obnovljenom gledalištu.

Sve je spremno za svečanu premijeru predstave Tulum u samostanu, svjetske uspješnice Michaela Wynnea, koja je na rasporedu u petak, 23. studenog, s početkom u 19.30 sati.

– Predstava je idealna za ovaj ansambl zato što je riječ o odličnoj komediji i temi koja mi je i osobno jako zanimljiva. S druge strane, ipak je svojevrstan iskorak u odnosu na Komedijin standardni repertoar. Grupa prijatelja koja se skupi na proslavi Nove Godine i koja se dugo nije vidjela otvara brojne teme poput susreta s prošlošću, propitivanja vlastitog života, svođenja računa i razgovora samih sa sobom. Riječ je o vrlo moćnom komediografskom materijalu – rekla je redateljica predstave Aida Bukvić.

Uloge tumače Vanji Ćirić, Igor Mešin, Ronald Žlabur, Dajana Čuljak, Goran Malus, Sanja Marin i Ivan Čuić

Tulum u samostanu (The Priory) premijerno je izveden u londonskom Royal Court Theatreu 2009. Godine, a nakon pohvala kritičara, osvojio je nagradu Olivier za najbolju novu komediju. Djelo se dotiče tema poput uspjeha, neuspjeha, pritiska vršnjaka i usamljenosti, a u ovoj će se godini moći pogledati 26.,27. i 28. studenog te 14. i 15. prosinca s početkom u 20 sati.

Ulaznice se mogu kupiti putem sustava Ulaznice.hr, na blagajni Oktogon od ponedjeljka do petka od 8 do 17 sati, subotom od 8 do 13 sati te na blagajni Kaptol sat i pol prije početka predstave.