PODIJELI

Na sjednici zagrebačke Gradske skupštine 13. prosinca sedmero zastupnika, od ukupno 51, sigurno neće dati glas prijedlogu gradskog proračuna za 2019. godinu, najavio je u četvrtak predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras.

To će biti petero zastupnika SDP-a, te zastupnici HSS-a i Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez.

Maras je hrabro ustvrdio i da gradonačelnik Milan Bandić nema većinu za izglasavanje proračuna i da do većine može doći  “jedino političkom trgovinom i na granici korupcije”.

– U ovom trenutku gradonačelnik Zagreba nema većinu za svoj proračun i jedino političkom trgovinom i na granici korupcije može doći do većine. Interes Zagrepčana je da se to ne desi i da mogu jasno reći što misle o upravljanju gradom i Gradskom skupštinom gradonačelniku i predsjedniku Gradske skupštine Andriji Mikuliću (HDZ) – rekao je Maras te poručio Bandiću i Mikuliću da će, iako nije gradski zastupnik, a jest saborski, doći na sljedeću Gradsku skupštinu jer predstavlja građane Zagreba.

– Znači, Mikulić se neće obraniti ni s deset zaštitara, a kamoli s dva koja je poslao prošli put – dodao je Maras.

Na pitanje očekuje li da će Bandićev proračun ipak proći jer uvijek ima način da privuče ljude, a bez koalicijskog partnera Neovisnih za Hrvatsku nedostaju mu još tri glasa, a već se spominje da će ga poduprijeti nestranački zastupnik Tihomir Milovac i zastupnik HSLS-a Miroslav Polovanec, Maras je odgovorio da je problem u dijelu pitanja “ima način da privuče ljude”.