PODIJELI

U subotu nogometaši Dinama gostuju kod petoplasirane Rijeke u sklopu 15. kola Prve HNL, a dan prije utakmice trener plavih Nenad Bjelica govorio je o svojoj momčadi i utakmici.

– Ovo nam je već treći derbi, igrali smo protiv Osijeka, Lokomotive i sad Rijeke. To su momčadi koje su u vrhu hrvatskoga nogometa, poslije toga dolazi Gorica koja će opet biti derbi utakmica. Međutim, već smo navikli igrati derbije.

Koliko igrača putuju u Rijeku?

– 18 igrača, iako na raspolaganju imamo puno više. Ali ne trebamo ih sve koristiti. Imamo puno utakmica do kraja i svi će dobiti svoju šansu. U sljedećoj utakmici će možda biti nekih drugih 18. Mogu reći da će u Istanbul putovati cijela momčad, vodimo 28 igrača među kojima i Lovru Majera, koji se od ponedjeljka pridružuje momčadi i treninzima.

Usporedba Rijeke u doba Keka i sad Bišćana? Što je Bišćan donio u ovih nekoliko tjedana?

– Kolega Kek je ostvario povijesne rezultate s Rijekom i uopće ne trebamo napominjati kolika je njegova uloga u ovome što je Rijeka danas. Nakon određenog razdoblja dođe do zamora s obiju strana, u zadnje vrijeme momčad možda nije bila najbolja pod Kekom, ali ima jasne konture i prepoznatljiv stil igre. Bišćan je možda popravio malo atmosferu, osvježio momčad s drukčijim načinom rada, drukčijim pristupom. Uvijek promjena trenera donosi osvježenje. Igraju u sličnom sustavu kao prije, možda na poziciji zadnjih veznih imaju malo ofenzivnije i „igrački“ bolje pojedince, ali sve je to slično kao i pod Kekovim vodstvom. S poboljšanjem atmosfere dolazi do boljih rezultata i sad Rijeka izgleda onako kako svi i očekuju da izgleda.

Utakmica počinje u 15 sati.