PODIJELI

U subotu, 24. studenog, u 11 sati, ispred starog samoborskog kolodvora u ulici Božidara Adžije, započinje šetnja trasom nekadašnjeg popularnog Samoborčeka, uz stručno vodstvo.

Brojne građanske inicijative uputile su građanima Zagreba poziv za šetnju kako bi upozorili na nedavni javni poziv Zagrebačkog holdinga za iskazivanje interesa za zakup ili kupnju gradskih parcela koje uključuju i trasu Samoborčeka od Trešnjevke preko Črnomerca, Podsuseda, Svete Nedjelje i Samobora pa do Bregane. Procijenjena vrijednost cijele trase je 243 milijuna kuna, a do početka ove godine je bila u vlasništvu ZET-a.

Građanske inicijative te neki zastupnici gradske skupštine kako se želi betonizirati i uništiti nekad važan dio Zagreba, umjesto da se uredi kao javnu šetnicu s biciklističkom stazom i drugim sadržajima.

Šetnju vode: Vanja Radovanović (Mapiranje Trešnjevke) i Saša Šimpraga (1POSTOZAGRAD), organiziraju 1postozagrad, Mapiranje Trešnjevke, Sindikat biciklista, Spasimo Potok Črnomerec, Grupa Krenimo, Inicijativa Samoborček, a podupiru mnogi klubovi gradskih zastupnika… SDP Zagreb, GLAS Građansko-liberalni savez, Zagreb je NAŠ, HSLS Grada Zagreba, koji će se pridružiti u šetnji.