PODIJELI

Nakon duga tri i pol mjeseca, obožavatelji zagrebačkog Kazališta Komedija napokon su dočekali trenutak da se vrate na svoje omiljeno mjesto.

A da je vrijedilo čekati, u petak navečer je dugim pljeskom potvrdilo više od četiri stotine uzvanika koji su imali priliku uživati u premijeri nagrađivane hit komedije Tulum u samostanu, sjedeći u potpuno obnovljenom kazalištu, novoj rasvjeti te akustici.

Prije početka, ravnatelj Krešimir Batinić, kratkim se govorom obratio publici te proglasio 68. sezonu Kazališta Komedija otvorenom.

Glumci Vanja Ćirić, Igor Mešin, Ronald Žlabur, Dajana Čuljak, Goran Malus, Sanja Marin i Ivan Čuić ispričali su zanimljivu priču o jednoj neobičnoj novogodišnjoj noći i proslavi, u režiji Aide Bukvić. Scenograf i oblikovatelj svjetla je Ivo Knezović, koji je, zajedno s Hrvojem Vranićem i preveo tekst s engleskog, kostimografkinja je Gabrijela Krešić, a autor glazbe Christian Kanazir. Riječ je o svjetskoj uspješnici (The Priory), nagrađivanog dramaturga i scenarista Michaela Wynnea iz Birkenheada u Engleskoj, koja je premijerno izvedena u londonskom Royal Court Theatreu 2009. godine, a nakon pohvala kritičara, osvojila je nagradu Olivier za najbolju novu komediju. Djelo se dotiče tema poput uspjeha, neuspjeha, pritiska vršnjaka i usamljenosti.

U ovoj će se godini Tulum u samostanu moći pogledati 26., 27. i 28. studenog te 14. i 15. prosinca s početkom u 20 sati. Ulaznice se mogu kupiti putem sustava Ulaznice.hr, na blagajni Oktogon od ponedjeljka do petka od 8 do 17 sati, subotom od 8 do 13 sati te na blagajni Kaptol sat i pol prije početka predstave.

Sve ostale informacije dostupne su na službenoj internetskoj stranici, Facebook stranici te Instagram profilu.