PODIJELI

Uoči rasprave o proračunu grada Zaprešića stigli su prvi amandmani. Poslali su ih Klub vijećnika (Projekt Domovina i MOST) te nezavisna lista dojučerašnjeg šefa SDP-a Danijela Sajića. I jedni i drugi traže povećanje „božićnice“ umirovljenicima. Projekt Domovina i Most žele povećanje sa 100 na 200 kn, a Sajićevi na 150 kuna.

Prijedlog prvih je da se dodatnih 600.000 kn potrebnih za ovu namjenu preraspodijeli umanjenjem stavke za Turističku zajednicu za razne manifestacije za 150.000 kn (nakon umanjenja ova stavka iznosi 970.000 kn) te umanjenje sredstava za usluge održavanja javnih i zelenih površina za 405.000 kn (nakon umanjenja ova stavka iznosi 7.295.000 kn). Također, predlažu i da se predloženo povećanje sredstava za Klub umirovljenika u iznosu 45.000 kn preusmjeriti za „božićnice“. Bez toga povećanja Klubu umirovljenika ostaje iznos od 202.000 kn.

Nezavisni za Zaprešić uštedu su našli u smanjenju planiranih sredstava za Komunalno i to u uštedama na održavanju kapitalnih objekata. Također predlažu da se umjesto projektne dokumentacije za golf igralište taj novac iskoristi da uzradbu projekta za novu tržnicu.

Sajićevi vijećnici traže i novac za Kodrmanovu ulicu te 24-satno dežurstvo ljekarne.

Projekt Domovina i Most podnijeli su i amandman za povećanje sredstava proračunske zalihe koja se koriste za financiranje rashoda nastalih pri otklanjanju posljedica elementarnih nepogoda, epidemija, ekoloških nesreća ili izvanrednih događaja i ostalih nepredvidivih nesreća, te za druge nepredviđene rashode tijekom godine podignu za dodatnih 56.000 kn, na ukupno 256.000 kn.

Taj iznos žele “oduzeti” TV Zapadu koji je “u rebalansu predviđen za dodatnu isplatu privatnoj tvrtci Sjever sjeverozapad d.o.o. koja je vlasnik TV Zapad”. Smatraju da TV Zapad ionako prima prevelika sredstva iz gradskog proračuna, u 2018. godini su dobili čak 750.000 kn.

I SDP je uputio četiri amandmana: traže projektiranje dogradnje vrtića Maslačak radi preseljenja djece iz neadekvatnih vrtićkih soba na Trgu mladosti 9., besplatni javni prijevoz za sve umirovljenike, kao i u Zagrebu, nižu cijenu produženog boravka učenika u osnovnim školama te obnovu interijera dvorane ŠRC Zaprešić na Interovom stadionu.

PODIJELI