PODIJELI

U subotu je utakmicama u SD Dubrava započeo veliki malonogometni turnir Kutija šibica, a već prvog dana gledatelji su mogli uživati u sjajnoj atmosferi i odličnim utakmicama poput obračuna MNK Oktogona i Sport Caffe Čibača – Župa dubrovačka – Argul koji su stigli iz Dubrovnika te su već na samom početku slavili s uvjerljivih 4:0. Dubrovčane je predvodio iskusni Ivica Karabodgdan, nekad prvoligaški nogometaš koji je nastupao za Slaven Belup, Zagreb i Inter, a utakmica je bila puno tvrđa i teža nego što bi se to dalo zaključiti iz ovakvog rezultata. Inače, Karabogdan je na utakmici upisao hat-trick.

Uzbudljiv je bio i okršaj ekipa MNK Kobiljak i Zaba koji je završio s rezultatom 6:3 s time da su svih devet zgoditaka postigla dvojica igrača: za Kobiljak Hrvoje Skupnjak te Vinko Jurić za Zabu.

Drugog dana utakmice Kutije su se nastavile u SD Trnsko a odmah na samom početku gledatelji su dobili priliku pogledati pravi kvartovski hakl između Hers Popovec i Pizzerie Viva koja je na kraju pobijedila s 4:1.

– Svima je želja igrati na Štefanje kada je puna Kutija a kako nikad do sada nismo u tome uspjeli nadamo se da je ova godina naša – rekli su nogometaši Pizzerie Viva nakon pobjede.

Isti dan je u glavnom turniru nastupila i momčad Croatian Red Cross All Star sačinjena od tražitelja međunarodne zaštite iz zagrebačkog prihvatilišta ali unatoč najavama i neskrivenim ambicijama nogometaši iz Afganistana, Alžira, Iraka, Irana, Sirije i Nigerije nisu uspjeli napraviti korak dalje u odnosu na svoj premijerni prošlogodišnji nastup te su i ova put zaustavljeni na samom početku. Bolji od njih su bili nogometaši Garante koji su u konačnici slavili s visokih 9:3.

Preostale utakmice prvog kola kao i drugo kolo glavnog i veteranskog turnira se nastavljaju u prosincu a 4. prosinca bi se trebale igrati i prve utakmice turnira za žene.

Više o rasporedu utakmica kao i sve ostale informacije o turniru potražite na www.kutija-sibica.hr.