PODIJELI

“Najzadovoljniji ću biti kada uredimo prostor u Dupcu po uzoru na najrazvijenije europske metropole. Dok se projekt u Dupcu za godinu i pol ne realizira, ljudima nećemo ubijati egzistenciju – rekao je 10. 10. 2016. zagrebački gradonačelnik Milan bandić trgovcima na okretištu Borongaj.

U siječnju 2018., Bandić je otvorio radove u Dupcu, najavivši kako se nada da će za tri mjeseca biti sve gotovo.

Travanj 2018. odavno je prošao, trgovci su i dalje na Borongaju, a sada je predložena odluka, o kojoj suglasnost daje Skupština Grada Zagreba, da se trgovcima produlji ostanak s 31. 12. 2018., na 1. 7. 2019. godine!?

Prijedlog će pred sljedeću Skupštinu pod nazivom “Odluka o izmjeni Odluke o izmjeni Odluke o mjestima za trgovinu na malo izvan prodavaonica i tržnica koja se obavlja na pokretnim napravama”

Grad je tek 27. 9. 2018. godine odabrao tvrtku koja će dostaviti kućice/modularne objekte. prvi natječaj je raspisan u proljeće 2018., ali se javila samo jedna tvrtka sa skupljim proizvodom od očekivanog i to nije zadovoljilo Grad. Na drugom natječaju od devet ponuditelja izabrana je Teh-gradnja koja je bila najpovoljnija iako je i ta ponuda bila skupnja od predviđenog iznosa, za čak milijun kuna.

Ugovor ni mjesec dana nakon odabira nije bio potpisan, a za isporuku je dan rok od 120 dana, što znači da 1. srpnja 2019. realan rok za preseljenje koje je odgođeno po peti put.

Naša posla, rekli bi neki, ali točnije ovo su Zagrebačka posla.