PODIJELI

Tražimo hitnu smjenu direktora gradskih tvrtki Zaprešić d.o.o. i Vodoopskrba i odvodnja Zaprešić d.o.o. gospodina Željka Majcena zbog nezakonite nabave uličnih parkirnih automata krajem prošle godine, stoji u priopćenju Projekta Domovina.

Naime, Ministarstvo gospodarstva je izvršilo nadzor nad provedenim postupkom nabave parkirnih aparata te je utvrdilo kršenje Zakona o javnoj nabavi jer su nabavljeni parkirni aparati u vrijednosti većoj od milijun kuna bez javnog natječaja. Time je Zaprešić d.o.o. napravio prekršajno djelo koje je sukladno članku 443. Zakona o javnoj nabavi kažnjivo novčanom kaznom u iznosu do 1.000.000 kn za pravnu osobu (Zaprešić d.o.o.) te do 50.000 kn za odgovornu osobu u pravnoj osobi.

Osim štete koja je ovim postupkom prouzročena tvrtki Zaprešić d.o.o., a time neizravno i gradskom proračunu, g. Željko Majcen je grubo prekršio i etički kodeks tvrtke kojom upravlja, poglavito članke 14. i 15. koji govore o „Odgovornom upravljanju postupkom nabave“. Također, članak 23. propisuje odgovornost rukovoditelja za povrede zakona. Njegova odgovornost je tim veća jer se i oglušio na naša upozorenja u siječnju ove godine da se radi o kršenju Zakona, navodi se u priopćenju.

Smjenu direktora Majcena je potrebno provesti po hitnom postupku kako bi se uklonila ili spriječila nova šteta zbog mogućeg ponavljanja istog ili sličnog prekršaja, što bi na kraju rezultiralo novim kaznama koje bi plaćali svi građani Zaprešića i okolice, zaključuje Projekt Domovina.

PODIJELI