PODIJELI

Prošlog vikenda djelatnici PU zagrebačke ponovno su imali akciju pojačanih kontrola na zagrebačkim cestama.

U vrijeme provođenja akcije utvrđen je 621 prometni prekršaj, od čega je 113 prekršaja vozača s alkoholom, 188 prekršaja nepropisne brzine, 49 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 33 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 10 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, šest pod zabranom, 10 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 212 ostalih prekršaja.

Najveće zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

– u nedjelju, 25. studenoga u 0.35 sati, 23-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Avenijom Marina Držića u smjeru juga. Nadzorom prometa kod raskrižja sa Slavonskom avenijom utvrđena mu je koncentracija od 2,09 g/kg alkohola u organizmu.

– u nedjelju, 25. studenoga u 3.35 sati, 26-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Avenijom Marina Držića u smjeru juga. Nadzorom prometa kod raskrižja sa Slavonskom avenijom utvrđena joj je koncentracija od 1,22 g/kg alkohola u organizmu.

Tijekom provođenja akcije jedna osoba je odbila preliminarno testiranje na uređaju za droge. Od 113 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, kod 10 vozača (8,8%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, a evidentirana su 23 mlada vozača (20,3%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.