PODIJELI

Taksi scena u Zagrebu vrlo je dinamična posljednjih dana. Na tržištu se pojavio novi ‘igrač’, dok je drugi promijenio cijene.

Uber je spojio dvije usluge – jeftiniju UberX i luksuzniju UberSelect, zbog čega je došlo do poskupljenja vožnje. Startna cijena od 6 kuna te cijena po kilometru od 3,6 kuna ostale su iste, ali je povećana cijena vožnje po minutu i to sa 60 lipa na 1,20 kuna.

Istovremeno, estonski Taxify je stigao u Zagreb. Lansiranje platforme u Zagrebu popraćeno je popustima za korisnike, koji će se moći voziti 50 posto jeftinije uz plaćanje vožnje karticom. Korisnici mogu vidjeti procijenjenu cijenu usluge prijevoza za svoju rutu kada naručuju vožnju, a naknada za početak vožnje iznosit će 6 kuna, vrijeme vožnje 60 lipa po minuti, dok je cijena vožnje prema kilometru 3,6 kuna.

Vozačima partnerima, pak, ta platforma naplaćuje do 40 posto manje od konkurencije za korištenje platforme, donoseći tako uštede korisnicima i vozačima. Na taj način Taxify stvara veliku mogućnost zarade za vozače, a pritom ne uvjetuje ekskluzivnost svojim vozačima partnerima.

Predstavnik kompanije u Hrvatskoj Daniel Tutić poručio je kako vozači mogu očekivati najmanje 10 posto veću zaradu s Taxifyjem u odnosu na konkurenciju.

PODIJELI