PODIJELI

Zaprešićki gradonačelnik Željko Turk (HDZ) može biti zadovoljan. U Gradskom vijeću može računati na još tri ruke Nezavisnih za Zaprešić koje predvodi dojučerašnji šef SDP-a Danijel Saić.

Bratska suradnja potvrđena je na 12. sjednici nakon što su prošla tri amandmana na rebalans proračuna koje je predložio Saić, a Turk prihvatio. Tako će umirovljenici dobiti 150 kuna božićnice umjesto predviđenih 100, bez obzira na visinu mirovine. Živi zid tražio je božićnicu od 300 kuna, ali za one s najmanjim mirovinama. Za taj su prijedlog ruke digli samo oporbeni vijećnici (njih sedam), a veća božićnica nije se svidjela ni predstavniku Hrvatske stranke umirovljenika koji je glasovao protiv.

Zaslugom “nove koalicije” Zaprešićani će dobiti cjelonoćno dežurstvo ljekarne i pronađen je novac za izradbu plana rekonstrukcije tržnice. Svi amandmani oporbe glatko su odbijeni. Saić naglašava kako nema nikakvog sporazuma s HDZ-om, već da su digli ruke za rebalans jer su prošla čak tri od četiri zahtjeva, a i četvrti će biti u proračunu za 2019.

Inače, grad je prihodovao 2,5 milijuna kuna više od plana što je slatka briga gradske uprave. Manje je slatko što mora plaćati veće troškove od planiranih i odobrenih za kuglanu, obnovu Vršilnice… Na pitanje oporbenog Smiljana Tomaševića zašto svi radovi u gradu koštaju na kraju gotovo upola više od odobrenog, nije bilo odgovora.

Oporba (Most, Projekt Domovina, SDP i Živi zid) tražili su da se na sjednicu po žurnom postupku uvrsti točka o smjeni direktora komunalnih poduzeća zbog rješenja Ministarstva gospodarstva koje je izvršilo nadzor nad provedenim postupkom nabave parkirnih aparata te utvrdilo kršenje Zakona o javnoj nabavi jer su nabavljeni parkirni aparati u vrijednosti većoj od milijun kuna bez javnog natječaja. Taj je zahtjev također odbijen jer, kako je objasnio Turk, imenovanje i razrješenje direktora nije u nadležnosti skupštine.

PODIJELI