PODIJELI

Ovogodišnji Advent u Zagrebu, prema najavama organizatora, manje će biti okrenut konzumerizmu nego prijašnjih godina, a dokaz tomu je i kućica “Kod fratara” koju će voditi  fratri koji vode pučku kuhinu Caritasa župe sv. Antuna Padovanskog na Svetom duhu.

Nedavno su upoznali veći dio zagrebačke javnosti kada su pozvali građane da dođu i uzmu dio od devet tona smrznutih pizza koje su dobili od donatora, a veći dio pošiljke nisu imali gdje uskladištiti.

Od organizatora su za ovu godinu na besplatno korištenje dobili kućicu u kojoj će kuhati jela koja pripremaju posljednjih 28 godina u pučkoj kuhinji.

U ponudi će imati jela spremljena prema originalnim receptima samostanskih kuhara. Na meniju će se naći samostanska sarma, fratarski grah, samostanske lepinje u slatko-slanoj varijanti, kuhano misno vino i hot-dogovi za najmlađe.

Iz svoje ponude fratri posebno ističu liker od koromača koji je nastao u franjevačkom samostanu u Cresu kao izvrstan aperitiv prikladan u zimskim mjesecima.

Prihod ostvaren “Kod fratara” ići će za financiranje pučke kuhinje.