PODIJELI

Glazba švedske pop grupe ABBA oduševljava brojne ljubitelje glatbe u svijetu, a jedna od ponajboljih u izvođenju njihovih pjesama je Abbazia, bend iz Rijeke.

U proljeće je Metropolis club bio rasproadan i zato treba požuriti s kupnjom ulaznica za njihov novi nastup u Zagrebu, 15. prosinca. Osim Abbazije, DJ-vi će vratiti sve prisutne na plesne podije klubova iz 70-tih i 80-tih godina.

Band – Abbazia iz Rijeke čine istaknuti glazbenici koji s pravom nose epitet i priznanje autentične izvedbe popularne grupe ABBA. Zahtjevne vokalne dionice spojile su majka i kći Jozefina i Eni Jurišić. Jozefina poznata kao lead vokal nekad popularne riječke grupe 777, a hvaljena Eni polufinalistica Voice-a, koja se nedavno predstavila i na Zagrebačkom festivalu.

Muški dio banda čine Branko Fućak – pjevač i kompozitor iz Rijeke, koji je skladao i sudjelovao na svim velikim hrvatskim festivalima zabavne glazbe, a uz njega i Aleksandar Valenčić, kompozitor, aranžer i glazbeni producent koji je aranžirao šest pjesama za “Eurosong“, i to za predstavnicu Hrvatske (2003.), Bosne i Hercegovine (2005.), dvaput za Sloveniju (2007. i 2009.) i dvaput za Portugal (2008. i 2012.).

Razlog popularnosti je i njihova posebna pažnja posvećena je autentičnosti zvuka i izvedbe vodećih i pratećih vokala, te njihovim aranžmanima razrađenim u detalje po kojima je ABBA toliko poznata i mnogi ih hvale da imaju osjećaj kao da slušaju “pravu ABBA-u“.

Ulaznicu za ovaj koncert možete kupiti po pretprodajnoj cijeni od samo 25 kuna, a na dan koncerta 35 kuna (Metropolis klub (šank), Avenija Dubrovnik 10 i putem sustava Eventim i Entrio.hr.