PODIJELI

Uoči početka Adventa, grupacija Amadria Park u centru Zagreba u četvrtak je otvorila luksuzni i svoj prvi city hotel koji će nositi oznaku Heritage, imena Amadria Park Hotel Capital.

Priča novoga hotela protkana je urbanim zagrebačkim štihom kroz uređenje interijera, ponudu i sadržaje, koji će uz smještaj, boravak u hotelu pretvoriti u cjelokupni doživljaj.

Zgrada hotela šarmantna je mješavina stilova koji reflektiraju stilske periode art decoa i secesije iz svog gotovo stoljetnog razdoblja postojanja.

Tijekom uređenja hotela zaštićeni su i restaurirani svi izvorni detalji iz vremena kada je ovaj objekt izgrađen (1923.), a osobito se to može vidjeti na drugom katu, tzv. belle étage gdje su smješteni apartmani s interesantnim detaljima – kamin, lusteri i druga rasvjetna tijela i izvorne obloge koje i danas plijene ljepotom.

Ugođaj hotela, osobito kavane i bara, namijenjen je svim gostima koji će u jutarnjim satima uživati u doživljajima bečke/zagrebačke kavane, a u popodnevnim i večernjim satima u urbanom štihu i vraćanju navike sjedenja uz bar.

Osim originalnih primjeraka restauriranih sefova, u hotelu postoji i 30 zidnih satova koje je restaurirala poznata zagrebačka urarska radnja Lebarović, a kojima se sada upravlja s jednog mjesta.
Hotel je rezultat opsežne pripreme Ugo Group iz Zagreba s timom arhitekata iz Londona i Beča te kvalitetnim tehničkim timom hrvatskih inženjerskih ureda.