PODIJELI

Od subote u Španskom, u dvije ulice, kreće naplata parkiranja, uvodi se treća zona, a iz Zagrebparkinga najavljeno je skorašnje proširenje zona u Španskom i drugim dijelovima Zagreba.

Prvi od političara pojavili su se u četvrtak iz Mosta nezavisnih lista.

– Sve gradske ustanove i tvrtke djeluju kao servis Milana Bandića, koji novcem poreznih obveznika namiruje apetite svojih ortaka. Prometno rješenje je jedan od najvećih izazova s kojima se svakodnevno suočavamo, a dodatna naplata neće riješiti apsolutno ništa. U Špansko se gotovo ništa ne ulaže, naša škola je jedina u gradu koja radi u tri smjene, a predizborna obećanja poput natkrivanja tržnice nikad nisu ispunjena. Gradonačelnik je svjestan da su građani revoltirani ovakvim potezom, a svejedno je preko noći donesena odluka o naplati. Pitam se u što će se preusmjeriti sredstva od naplate parkinga – za kupovinu novih vijećnika ili saborskih zastupnika? Opravdanja kako su to izglasale gradske četvrti i mjesni odbori ne znače ništa, jer upravo u njima stranka Milana Bandića drži većinu. Dakle, odgovornost je na njemu – rekao je saborski zastupnik Marko Sladoljev.

Vijećnik gradske četvrti Tomislav Palac podsjetio je da su upravo stanovnici ove četvrti već jednom neoborivim argumentima stopirali naplatu parkinga u Korajčevoj i Šoljanovoj.

– Grad ponovno drsko i bez upozorenja želi započeti naplatu, dok istovremeno ne gradi novu prometnu infrastrukturu koja bi pratila gradnju novih stanova. Na sjednici Gradske četvrti Stenjevec u listopadu 2017. godine jasno je naglašeno kako postoje brojni nedostaci ovakve odluke, a najveća je ta da će građani platiti kartu, ali i dalje neće biti mjesta za parkiranje. Zar 800 milijuna kuna od prireza Gradu nije dovoljno za rješenje važnih problema stanovnika Španskog, pa bismo sad trebali dodatno plaćati premala i preuska parkirna mjesta? Vjerujemo da je ovo plan da se uvede naplata parkinga u cijelom Zagrebu – napomenuo je Palac.