PODIJELI

Zagrebački ogranak stranke Živi zid podijelio je na svojoj Facebook stranici status s temom ulaganja u škole i spomenike u Gradu Zagrebu. Status se sastoji od doslovnih riječi SDP-ovog zastupnika u Gradskoj skupštini Mateja Mišića koje je izgovorio na konferenciji za medije u Gradskoj skupštini Grada Zagreba u srijedu, 28. studenog 2018., ali izvor niti autor u statusu nisu navedeni.

Drago nam je da se Živi zid Zagreb slaže sa SDP-om Grada Zagreba oko prioriteta pri određivanju proračuna Grada Zagreba, ali smatramo da je prenošenje nečijih, a u ovom slučaju riječi zastupnika Mišića, bez navođenja izvora tj. autora – krajnje nekorektno i nepošteno, kažu u SDP-u.

Živi zid je nenavođenjem autora tj. izvora izravno doveo u zabludu javnost, predstavljajući Mišićeve riječi kao svoje, što se najbolje vidi u podacima koji su korišteni u obraćanju kao i pitanjima koje postavljaju, a nigdje drugdje nisu objavljeni.

Naglašavamo, poručuju iz SDP-a, da Živi zid Grada Zagreba ni u jednom trenutku nije kontaktirao niti pokušao kontaktirati SDP Zagreb, kao niti zastupnika Mišića oko korištenja analize, zaključaka i stavova koji su izneseni na našoj konferenciji za medije.

Činjenica da Živi zid na svojim stranicama nije podijelio nijedan od objavljenih članaka u medijima koji su prenijeli konferenciju za medije zastupnika Mišića, kao ni objave na društvenim mrežama kojima je SDP kroz svoje kanale komunicirao o predmetnoj konferenciji, već je prenesen samo tekst koji sadrži dijelove doslovnog Mišićevog obraćanja – dokazuje da je Živi zid Zagreb imao namjeru dovesti u zabludu čitatelje i pratitelje te tuđe riječi predstaviti kao svoje.

Živi zid je u međuvremenu, nakon naše reakcije svoj status obrisao, ali još uvijek stoji članak na portalu zagrebački.hr.

PODIJELI