PODIJELI

Ovogodišnji Advent u Zagrebu nudi nekoliko novih lokacija, a jedna od onih koja bi mogla biti hit je Maksimir.

Na ulazu u Maksimir nalazi se osam kućica s raznolikom ponudom, a tu se nalaze i tri grijana paviljona za djecu. U njima se svakodnevno, od 17 do 21 sat nude edukativni, zabavni i kreativni sadržaji, a uz paviljone je posebno izrađena instalacija Muzeja iluzija.

Organizatori su pripremili i bogat glazbeni program, posebno od srijede do subote kada se održava R’nB Confusion uz nastupe DJ-a.

Radnim danima Advent u Maksimiru je otvoren od 16 do 23 sata, petkom i subotom od 11 do 1 sat iza ponoći, a nedjeljom od 11 do 23 sata.

Zoološki vrt Zagreba se također po prvi put uključuo u Advent u Zagrebu pod nazivom “Advent u Divljem srcu grada”.

– Zagrepčanima i svim gostima željeli smo ponuditi sadržaj drugačiji od onog u središtu grada. Zato smo stvorili prigodni program i ugođaj po mjeri obitelji s djecom i zaljubljenika u životinjski svijet. Petkom, subotom i nedjeljom Zoološki vrt radi produljeno – do 20 sati, a ostalim danima do 16 sati. Posjetitelji se tada mogu uključiti u vođene obilaske ili uživati u mirnoj šetnji prekrasno osvjetljenim alejama – rekao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Posjetitelji tijekom večernjih vođenih obilazaka Zoološkim vrtom pod vodstvom Djedice ili Božićnog vilenjaka upoznaju životinje koje žive u paviljonima, a naziru i neke čija glasanja noću odjekuju maksimirskom šumom.

U organizirane obilaske Vrta moći će se ići i po danjem svjetlu. Ti su obilasci na rasporedu svakim danom u 11.45, a petkom, subotom i nedjeljom dodatno i u 14.45 sati. Okupljanje je kod nastambe morskih lavova.

U Zoološkom vrtu sada se nalaze i nova atraktivna mjesta za fotografiranje te kućice s prigodnom ponudom jela i pića.

PODIJELI