PODIJELI

U Muzeju za umjetnost i obrt uručena je u ponedjeljak donacija od 10.000 kn udruzi Krijesnica za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima.

Donacija je prikupljena prošlog petka na dobrotvornoj aukciji na kojoj su prodavani unikatni ruksaci koje su od starih muzejskih reklamnih platna izradili studenti Tekstilno – tehnološkog fakulteta iz Zagreba na inicijativu Muzeja za umjetnost i obrt.

Ukupno je putem aukcije prikupljeno 7.450,00 kn, a preostali dio do 10.000,00 kn donirao je sam Muzej za umjetnost i obrt.

Dobrotvornoj aukciji nazočili su brojni prijatelji Muzeja i muzejski djelatnici, predstavnici i prijatelji studenata Tekstilno- tehnološkog fakulteta, studenti autori ruksaka, te javnost, uživajući u zabavnoj licitaciji koju je vodio poznati hrvatski kompozitor i pijanist Matej Meštrović.

Zahvalivši se Muzeju za umjetnost i obrt i Tekstilno-tehnološkom fakultetu, Dragan Cvitić iz Udruge Krijesnica je prilikom primanja donacije rekao:

– Ovom će se donacijom moći pokriti otprilike dva mjeseca režijskih troškova za četiri stana u kojem trenutno boravi osam obitelji čija su djeca oboljela od malignih bolesti, a čije je prebivalište izvan Zagreba i to nam jako puno znači.

Na taj način MUO nastavlja tradiciju niza dobrotvornih akcija, najveće među kojima su bile pomoć udruzi “Vrt plavih ruža” za volonterski ljetni kamp u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti u Gornjoj Bistri te obiteljima stradalim u katastrofalnoj poplavi u Slavoniji 2014. u suradnji s Crvenim križom Gradskim društvom Vinkovci.