PODIJELI

Ledena dvorana Doma sportova će od 5. do 8. prosinca 2018. ugostiti najviše klizačica i klizača u povijesti Zlatne piruete. Čak 175 natjecatelja iz 38 zemalja nastupit će u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji na 51. Zlatnoj pirueti, natjecanju ISU Challenger serije.

Osim sportskog para Lana Petranović i Antonio Souza Kordeira, na natjecanju će nastupiti Patricia Skopančić te Hana Cvijanović. U juniorskoj konkurenciji nastupit će Charles Henry Katanović, Hana Kosić i Katarina Kitarović.

Predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza Morana Paliković Gruden i sama priznaje kako nije očekivala ovako veliki broj natjecatelja:

– Iznenađena sam rekordnim brojem klizačica i klizača ali i radosna jer mi se čini da je Pirueta konačno došla do nivoa kojega smo oduvijek priželjkivali. Nadamo se prijateljskom i kvalitetnom nadmetanju i ovim putem želim klizačicama, klizačima, trenerima i sucima puno uspjeha.

U četvrtak, 6. prosinca, je Dan sportskih objekata grada Zagreba, te će ulaz na Piruetu tog dana biti besplatan. Zlatnu piruetu otvaraju juniori u srijedu 5. prosinca, a svečano otvaranje natjecanja je istoga dana u 18 sati.

Raspored Zlatne piruete.