PODIJELI

Kratka agencijska vijest glasi: zahvaljujući angažmanu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, od ponedjeljka je ponovno uspostavljena izravna autobusna linija Krapina – Zagreb.

U promotivnoj vožnji, kojom je označeno ponovno uspostavljanje redovite autobusne linije do metropole, vozili su se Milan Bandić, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, saborska zastupnica Marija Puh, predsjednica Županijske skupštine KZŽ Vlasta Hubicki, načelnik Radoboja Anđelko Topolovec, načelnik Velikog Trgovišća Robert Greblički…

Linija će voziti od ponedjeljka do petka, s polaskom iz Krapine u 6.30 sati, a povratkom sa zagrebačkog Autobusnog kolodvora u 16.30 sati. Besplatna vikend vožnja na Advent pak kreće u 15 sati iz Krapine, a povratak iz Zagreba je u 21 sat.

Iz svakog kraja gdje se čuje “kaj” mora se moći stići do Zagreba, bio je razdragan zagrebački gradonačelnik, ali na pitanje koliko to stoji i tko to plaća, nije bilo odgovora. Jednako su zagonetni i u Krapini i županiji, a Zagorci ponosno i skromno napominju kako se njihova Marija dobro “udala”.

Drago mi je da nam se danas ponovno vratila naša autobusna linija iz Krapine prema Zagrebu. Prošla su gotovo dva mjeseca, što je dva mjeseca previše da Krapina nije bila povezana sa Zagrebom i drago mi je da smo zajedničkim razgovorima te inicijativom Grada Zagreba, Krapinsko – zagorske županije, Grada Krapine i prijevoznika, omogućili da naši sugrađani koji rade u Zagrebu i koji nisu imali drugi način da dođu na posao, sada to ponovno mogu – rekla je saborska zastupnica Marija Puh.

Još kad saznamo tko to i koliko plaća, bit će zadovoljni i Zagrepčani.

PODIJELI