PODIJELI

Trofejni rukometni trener Lino Červar je u Varaždinu, gdje je u 10. kolu SEHA lige PPD Zagreb pobijedio Nexe iz Našica s 20:17 (12:7), posljednji put vodio momčad zagrebačkog kluba.

– Hoću da se klub izjasni o okolnostima koje su odlučile o tome da napuštam RK Zagreb. Hoću taj odgovor javno. Neki govore da je to zato što mi se podmeće već deset godina na svim razinama, da me se nekako minimizira. To je dužnost kluba da objavi priopćenjem, prema tome, tražim objašnjenje, odnosno očitovanje – rekao je Červar nakon važne pobjede.

Nakon što je Zagreb po prvi puta u povijesti od NEXE Našica poražen na početku aktualne sezone SEHA lige, Lavovi su uspjeli uzvratiti za izgubljene bodove u kolovozu upisavši pobjedu koja ih je vratila na sam vrh regionalne tablice.

Najbolji u redovima hrvatskog prvaka bili su Zlatko Horvat i Ivan Sršen s po pet pogodaka, dok su s tri gola pobjedi doprinijeli Damir Bičanić i David Mandić. Vrlo dobru partiju pružio je i Urh Kastelic koji je deset puta zaustavljao suparničku loptu. U redovima Našičana, sedam je pogodaka postigao Tomi Vozab, a Moreno Car je imao 11 obrana.

Hrvatski prvak je na prvom mjestu SEHA lige s 24 boda, dok se iza njih nalaze Tatran Prešov, Vardar i Nexe s 21 bodom.

Sljedeća utakmica Zagreba je u 11 sati kod bukureštanske Steaue u 16 sati po hrvatskom vremenu.