PODIJELI

USKOK je podnio žalbu na presudu zagrebačkog Županijskog suda kojom su Milan Bandić, Ivan Lovrić i Zdenka Palac oslobođeni optužbi da su u ”Aferi štandovi” pogodovali udruzi U ime obitelji.

Objavljeno je to na Uskokovoj internetskoj stranici. Na nepravomoćnu presudu od 19. listopada uslijedila je žalba, kako smatraju u Uskoku, zbog bitnih povreda odredaba kaznenog postupka budući da su razlozi navedeni u presudi nejasni, odnosno u znatnoj mjeri proturječni.

Vrhovnom sudu Uskok je predložio da okrivljenike proglasi krivima ili da ukine pobijanu presudu i predmet vrati na ponovno odlučivanje.

Uskok je o optužnici tvrdio da je Bandić sa svojim suradnikom, gradskim pročelnikom Ivicom Lovrićem i voditeljicom “Tržnica Zagreb” Zdenkom Palac udruzi U ime obitelj priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna ustupajući im bez naknade štandove na kojima su prikupljali potpise za referendum o promjeni izbornog zakona.

Pri kraju suđenja Uskok je izmijenio optužnicu pa je Bandić, uz zlouporabu položaja i ovlasti, terećen i za trgovanje utjecajem u odnosu na trećeoptuženu direktoricu gradskih tržnica.

Istovremeno, Lovriću je optužnica ublažena pa je umjesto za zlouporabu položaja optužen za pomaganje u tom nedjelu, dok je za Zdenku Palac optužnica ostala nepromijenjena.

Osim u “aferi štandovi” Bandić je za štetu gradu, ali i državnom proračunu optužen i u slučaju Agram. Bandić je na početku tog suđenja također odbacio krivnju.