PODIJELI

U 10. kolu ABA lige Cedevita će u petak u 20 sati u Domu sportova ugostiti Petrol Olimpiju. Momčad Slavena Rimca trenutno ima omjer 5-4, dok je Olimpija na 3-6.

Utakmica će ujedno poslužiti kao blagdanska asistencija za Klub HEO, prvu hrvatsku udrugu roditelja djece oboljele od malignih bolesti.

Namjera je igrača, trenera, zaposlenika i uprave KK Cedevita pomoći u prikupljanju preostalog potrebnog iznosa od 35.000 kn za nabavu vozila koje je Klubu HEO neophodno za rad.

Osim izravnim donacijama, KK Cedevita će prepustiti i prihod od prodanih ulaznica sa sljedeće dvije utakmice Klubu HEO. Također, pozivaju se svi fanovi i partneri kluba, kao i suparnički klubovi, da su uključe – direktnom donacijom na žiro račun udruge kod HPB-a – IBAN HR07 23900011100943149 ili na druge načine.

Više detalja o Klubu HEO dostupno je na njihovim stranicama ili u videu.

– Sigurno nije nikad lako nakon neke pauze koja nije identična za sve. Neki igrači su odmarali duže, neki kraće, neki su se pokušali oporaviti od ozljeda, a reprezentativci su bili u punom programu. Mislim da su ove prve utakmice najteže, tako da se iskreno nadam da ćemo dobro reagirati već u petak protiv Olimpije, a nakon toga imamo nezgodna gostovanja od pet dana (Lokomotiv Kuban u Eurokupu i Mornar Bar u ABA ligi, op.a.), gdje ćemo isto tražiti pobjede, ali igrat ćemo s protivnicima koji su vrlo nezgodni. Olimpija je mlada ekipa. Promijenili su trenera i pokazali su određeni nivo poboljšanja igre. Prema tome, sigurno neće biti lako. Trebamo biti maksimalno oprezni, odigrati jednu dobru utakmicu i onda se i možemo nadati pobjedi – izjavio je trener Cedevite Slaven Rimac.